Cambres de comerç de Dortmund i la capital aragonesa impulsen la col·laboració entre pimes

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
Noticias Les Cambres de comerç i Indústria de Dortmund (Alemanya) i Zaragoza han signat aquest divendres un conveni per impulsar la col·laboració entre les pimes d'ambdues ciutats, la participació en fires i l'accés a informació de mercats, permetent així impulsar les activitats de les pimes aragoneses i alemanyes en ambdues ciutats.

(24/08/2012 EUROPA PRESS). Les Cambres de comerç i Indústria de Dortmund (Alemanya) i Zaragoza han signat aquest divendres un conveni per impulsar la col·laboració entre les pimes d'ambdues ciutats, la participació en fires i l'accés a informació de mercats, permetent així impulsar les activitats de les pimes aragoneses i alemanyes en ambdues ciutats.
La signatura ha estat subscrita pel president de la Cambra de comerç i Indústria de Dortmund, Udo Dolezych, i la tresorera de la Càmera de Saragossa, Berta Lorente.
Per a la signatura del conveni s'ha desplaçat fins a Saragossa una delegació integrada pels 11 membres del Comitè Executiu de la Càmera de Dortmund.
L'acord signat entre ambdues institucions camerales cerca fomentar la col·laboració entre les pimes d'ambdues localitats, promoure les relacions entre les empreses i les institucions educatives, impulsar la participació en fires i certàmens, així com millorar l'intercanvi d'informació per a oportunitats en el sector industrial, agroalimentari, comercial i infraestructures.
La delegació alemanya també ha conegut els serveis que presta la Càmera de Saragossa a les empreses i, posteriorment, han realitzat una visita a les instal·lacions de la plataforma logística Plaça i a les Corts d'Aragó. Els representants empresarials alemanys van visitar ahir l'Ajuntament i la Diputació Provincial de Saragossa.

DORTMUND

Situada a la regió de Ruhr, Dortmund suma prop de 600.00 habitants i és la setena ciutat més gran d'Alemanya. La localitat, que sempre ha destacat per una consolidada tradició industrial, ha sabut reinventar-se en els últims anys apostant per la innovació i la formació.
Dortmund ha aconseguit situar-se en el mapa com un dels principals centres d'innovació tecnològica a Europa gràcies a la col·laboració entre les empreses i la universitat, han assenyalat des de la Cambra de comerç de Saragossa. Com a exemple de la seva estratègia, el Centre Tecnològic de Dortmund alberga més de 225 empreses que donen treball a més de 8.500 persones.

EXPORTACIONS

Alemanya és el principal client de les exportacions aragoneses, representant el 18,75 per cent de les vendes totals a altres mercats. Entre gener i maig de 2012, les empreses de la comunitat han venut a Alemanya per valor de 664 milions d'euros.
Les exportacions procedents d'Aragó les lideren els vehicles i components d'automoció (359,5 milions); màquines i aparells mecànics (79,7 milions) i aparells i material elèctric (79 milions).
Per la seva banda, Alemanya també lidera la classificació de països des d'on més importa Aragó, superant a altres mercats com el francès, l'italià o el xinès. Entre gener i maig d'aquest any, Aragó ha importat d'Alemanya per valor de 525 milions d'euros, sent les principals partides vehicles i components d'automoció (223,8 milions) i màquines i aparells mecànics (79,6 milions).
Totes les notícies
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat